Life, Leisure, Food, Travel and Reviews!!

Follow Me
Sejahtera
Salam 1 Malaysia.

OCD oohhhh OCD.... 
Korang tau apa itu OCD?

"OCD" atau "Obsessive Compulsive Disorder" sering dikaitkan dengan seseorang individu yang pantang melihat apa - apa saje yang tak kena. 
Biarpun benda tu tak mungkin dilihat oleh orang lain, seseorang indivu yang OCD akan sentiasa inginkan suatu keadaan dimana segalanye SEMPURNA!



Perkara seperti ni sering terjadi pada aku.... Sering kali aku tertanya tanya sama ada aku ni OCD jugak macam segelintir rakan rakan aku?
Hmmmmmm.......

Ternyata memang aku bersikap "Perfectionist" lebih lebih lagi bila melakukan tugasan, sama ada di tempat kerja mahupun di luar. 
Sampai kadang kadang tu, Cik AJ pun naik menyampah dengan aku, sebab style aku nie memang selagi benda tu tak siap ataupun tak perfect  macam mana aku nak, selagi tu lah aku hadap. Selalunya sampai makan pun boleh lupa lah.....

Parah dah aku ni kan? HAHAHAHAHAHA....

Meskipun ramai kawan aku cakap aku ni spesis  OCD jugak, aku selalu nafikan... Aku tak OCD, aku cuma pantang bila sesuatu tu tak sempurna! (OCD lah jugak tu kan..).


Contohnye, mcm gambar nie ha.... Korang faham tak perasaan hambar tu bila terlajak "kosong perpuluhan kosong kosong tiga decimal?" Boleh gila aku dibuatnye....

Kalau pergi makan pun boleh jadi isu dengan aku nie, mamak tu datang lap meja tapi ada miss 2 atau 3 spot kat meja tu pun aku dah nak ngamok. Tapi sebab dengan Cik AJ, terpaksalah aku mengalah. Makanye, minta tisu kat Cik AJ pastu lap sendiri je lah... PASRAH......


Nak dijadikan cerita, semalam aku terjumpa lah satu quiz nie dekat facebook... "How sensitive is your OCD radar" 
Apa lagi..... dengan pantas aku klik  dekat link tu (dengan harapan nak tunjukkan pada kawan2 aku yang aku TAK OCD).

Korang nak tau apa keputusannye????


KO GHASE????

Disebabkan dah terbukti, aku akur... AKU MEMANG OCD.... SO? Hahahahaha...
Nak buat macam mana? Mungkin ni satu anugerah bagi aku untuk terus jadi "perfectionist" kan?



Korang nak try quiz / test tu? Mana lah tau, kot boleh geng skali dengan aku ke? :D
Haaaaa..... Klau nak tau sama ada korang ni pun Se-spesis OCD jugak, klik lah link kat bawah nie...


Selamat Mencuba Adik Adik....

The Canadian Rehabilitation Center Kuala Lumpur.

Have you heard about them before? 

Well, if your answer is "NO" then you join many other Malaysian's who have yet to learn about and  experience their astonishing methods of treatment.

This Canadian based treatment & rehabilitation center is more of a "Life" center if you ask me personally. Their aim is to treat patients of all ages with methods that emphasize on healing the individual from the inside out.

Unlike any other...
The Canadian Rehabilitation Center treats its patients and fellow patrons not based on their ailments, rather on the root cause itself. 


They pride themselves on being the most cost effective and affordable source of treatment catering to people from all walks of life.

At The Canadian Rehabilitation Center they not only treat their patients, they also take time to educate and care for their patients. 
As the saying goes "healing starts from within" , Thus this is the approach taken by The Canadian Rehabilitation Center.

AMONGST THE MANY FACES AT THE CENTER.

As part of their mission, The center is also trying to create awareness pertaining to mental health and why it is so important in society today. People with Mental Health Issues have been shun upon in the past with rather discouraging statements, when in all honesty they deserve as much care and respect as any other human being. 
The Canadian Rehabilitation Center is moving towards erasing this Stigma that is felt by many and providing the necessary counselling and education needed.  

Among the services rendered are:

PHYSIOTHERAPY SERVICES

Electrotherapy

Exercise Therapy
Rehabilitation Program
Gait Training
Posture Correction
Physical hands-on technique
Physical health education
In-home based physio program
Obesity & Weight Management Service
(Starting from as low as 80.00 MYR / Session)

NURSING CARE SERVICES

In-Home Assessments (Home & Self-care Needs)
Practical Nursing Interventions
Geriatric Care
In-Home Physiotherapy

SPECIALIZED HEALTH ASSESSMENTS

Neurological Assessment
Orthopedic Assessment
Nutrition Assessment
Gait & Posture Analysis

MENTAL HEALTH SERVICES

Comprehensive Mental Health Assessment
Psychometric Assessments
Specialized & Individualized Interventions
Individual/Group/Couple/Family Counselling Sessions
Neuro/BioFeedback Treatments

COMMUNITY SERVICES / AFFILIATIONS

Health Education
Symptom Awareness 
Programs for Refugees & Asylum Seekers
Pilot Research Projects (Diabetic Neuropathy / Ulcer Healing), etc.
Medical Camps
Collaborative research projects with hospitals and universities




With so many forms of treatment to choose from, one might wonder if there is a suitable form of treatment for them... NOT TO WORRY.....

The Canadian Rehabilitation Center is more than happy to cater to each individuals needs and symptoms, all you need to do is ask.


I hope that through this little infomercial of mine, many of you may gain the knowledge and healthcare desired. 





For further information on The Canadian Rehabilitation Center :

The Address:

Canadian Rehabilitation
1-12(B), First Floor, Plaza Riverwalk, Rivercity
Off Jalan Selvadurai, 3rd Mile, Jalan Sultan Azlan Shah
51200, Kuala Lumpur

The Website:


The Telephone Number:

03-4051 3494

Consultation / Treatment hours:

8am - 8pm (Monday - Friday)
8am - 5pm (Saturday)
**By appointment only on Sunday.







Sejahtera...

Chewah... Fefeeling macam Kabali lah pulak....

#JANGANLUPA TESCO EXPRESS ADA!

Haaa, nak dijadikan cerita.... Baru baru nie aku ride ke Thailand.... Lagi..... 
Baru dua bulan sudah aku ke Ao Nang Krabi, Kali nie aku ke Songkhla pulak. 

Kali nie, kami bercadang nak bwk hanya barang yg perlu shj, maka kami bawak lah drybag 10 litre setiap sorg. Dengan harapan tak payah lah aku pasang "paneer" kiri kanan pada moto.

BERJAYA!!!!

Tapi..................................................

Selalunye kalau bawak bag kecik2 nie, memang cik cinta hati AJ selalu ada je barang yang teringgal & aku pun apa lagi, memang jadi bahan lah kan....
Kali ni pulak, aku yang terlupa....

Terlupa apa eh? jenuh dok pikir.... Sampai lah dah check in resort, dah siap2 mandi semua. Bila tang nak bersiap keluar makan malam baru aku sedar.... KO TAU? benda paling penting aku boleh lupa bawak..... #pishang weyhhhh....

Aku terlupa bawak seluar dalam... HAHAHAHAHAHAHA.... Matilah nakkk....


Korg bole bayangkan tak perasaan tu? Dah lah ride dri awal pagi, sampai lah petang tu bila dah check in. Badan dah melekit2, berkicap jugak lah kan. Skali bila dah fresh, barang paling utama boleh tak bawak. PANIC!!! aku kejap. Mengagau cari 1 hatyai. semua kedai takde. kalau ada pun dah tutup.
Setelah beberapa jam aku dok mencari "karung" emas tu, aku dah putus harapan.... Pasrah dgn ketentuan...

Aku ingat nak main koboi je, basuh and guna semula je lah. So aku pun bawak lah moto menghala balik ke songkhla dgn hati yg redha.

TIBA-TIBA.... AKU NAMPAK DIA.... OMG!!!!
Lotus Tesco Express....

Aku terus cilok masuk, berhenti dan berlari masuk dalam macam kanak2 jumpa toys'r'us gitu.

Cari punya cari, jumpa pun... Memang nasib aku baik lah jugak, sebab size aku memang tinggal 1kotak je lagi. Hahahaha...

Maka terselamat lah aku dari menjadi bahan lawak dan tomahan rakan2...

Moral of the story kat sini : JANGAN LUPA!!!

Kalau nak travel mana2 tu, bawak2 lah packing semua awal yer. Sekurang kurangnye klau dah terlupa apa2 masih sempat korang nak sediakan sebelum gerak. #peringatanuntukdirisendiri



SALAM SEJAHTERA & SALAM 1 MALAYSIA...

Rasa macam dah lama gila tak update blog nie.... Maklum lah masih newbie dalam dunia ber-blog ni kan. Asal timbul idea sikit, duduk depan pc.... mula taip... lepas tu.... TIBA TIBA..... terus otak jadi kosong....

Kalau ada antara pembaca blog nie yg tegar "stalk" blog aku yang tak seberapa nie, aku mintak maaf awal2 lah yer... Memang aku belum dapat rentaknye lagi.

Anyway........ Nak dijadikan cerita, aku ni takde lah berkerja dalam bidang yang begitu komplex. Kerja pun biasa2 aje... 
Tapi pengalaman dalam bidang yang aku ceburi ni dah menjangkau belasan tahun.

Jadi aku bukan lah orang yang boleh dikategorikan sebagai "apprentice" malah aku sendiri ada "apprentice" yang pernah duduk dibawah tunjuk ajar dan dorongan aku. 


Bila ada manusia2 yang baru "Setahun Jagung" nie cuba nak ajar aku balik macam mana nak laksanakan tugas aku, sumpah aku rasa macam #WTH!!!.... Padahal aku dah tolong selesaikan masalah yang ditumbulkan oleh pihak yg tak ada kene mengena dengan department aku.

Meluat tau tak? dah lah kita tolong, lepastu dia pulak meroyan macam kita yang tak buat kerja.
Dunia..... dunia.... sabar je lah dengan orang macam nie...
Nasib baik lah aku ni jenis penyabar dan bukan penyambar... hehehehe.... penyabar lah sangat kan???

But anyway, it's all in a day's work. So layankan je lah yer...





























During the month of Ramadan,
There's usually only one resounding question on everyone's mind.

What is it?

"What to eat" "Where to eat" "What you wanna eat"


Aptly so, since the initial name selected for this wonderful establishment was actually "What U Wanna Eat"...

Situated in Section 31 of Shah Alam, this quaint establishment is dwarfed by the likes of "Gamuda's" Business Suites and also The Kota Permai Golf & Country Club. However, as the saying goes... "Looks can be deceiving".

The Chef Cafe is backed by years of experience in the Food & Beverage Industry and headed by a very skillful and versatile Head Chef.

So why eat here you ask?
Well....

For starters, their mouth watering pastries are a must! The best tasting "Red Velvet" cake i have tasted in ages!!! Plus their mini pastries literally melt in your mouth. FANTABULOUS!!!  i for one, could not ask for more.

What to expect for just 40 bucks?
You can and will be on the receiving end of around 60... YES... SIXTY varieties of cuisine, from Local to Western with the addition of a mouth watering, eye opening Mongolian Grill.

Sounds to good to be true?
Here are some of the dishes for you to feast your eyes on!

















video



A real treat for the food connoisseur... The rich taste really teases your taste buds and fills u up with goodness.

Enough said, i can go on and on about what i think... But i humbly suggest you guys try it out for yourselves!

You may contact The Chef Cafe at:


The Chef Cafe
43 Persiaran Anggerik Vanilla,
Bussiness Park 1,
Seksyen 31, Kota Kemuning
(Opposite Gamuda Walk)


Facebook: The Chef Cafe Shah Alam 
Instagram: @thechef.shahalam
Phone: +60 5525 3787
Whatsapp: +60 17 499 1707 / +60 12 317 1707







Calling all ye food lovers out there...
GREAT NEWS!!! The Johor Food, Cultural & Craft Fest is here!

Held from the 18th till the 27th of May 
The Johor Food, Cultural & Craft Fest 2016 is the brain child of  both Citrawarna Malaysia & The Johor Tourism Board in collaboration with Seri Pacific Hotel.


Those of you whom have been craving to have really authentic Johore cuisine or havent had the chance to " Balik Kampung" in a long time. You should definitely use this opportunity to indulge in the wide selection of mouth watering classical dishes.

These wonderful culinary delicacies are not only unique to the state of Johore, but they are also prepared by chef's who take perfection to the next level. Among others, there are those who have served with the Johore Royal Family as well.

IMAGINE THAT!!! You can feel what it's like to dine "Like a King"... 






Mouth watering Beef Curry better known as
"Daging Tetel Masak Gulai + Daun Kesum"










Scrumptious Kuzi Chicken Rice








Tantalizing Black Ink Squid 
"Sotong Masak Hitam" 










Everybody's  FAVOURITE!!!
The Famous Johore Laksa.











Rich Creamy Goodness of
"Masak Lemak Sayur Rampai & Keledek"












Tangy & Pungent 
"Acar Rampai"














Yummy Gummy 
"Bubur Harisa"







"Beef Tembosa" & "Johore Bahulu Lapis"





Done feasting your eyes on these wonderful, classic delicacies?
Cant wait to fill your tummy's with goodness?

Well come on over to Seri Pacific Hotel, Putra World Trade Centre Kuala Lumpur.
You will also be entertained by numerous Cultural & Craft Shows throughout the Fest.

Remember its only from Today, 18th till the 27th of MAY. So Hurry...
 Make your reservations now!


Seri Pacific Hotel, PWTC, Kuala Lumpur.
Tel: +603-40494351 / 4352
Email: fbresv@seripacific.com













Today's ramble is going to be somewhat a #thorwback (Since it's an entry that is much delayed due to work constraints).

What am i going to "RAMBLE" on about? Well.....

FOOOOOODODDDDDD!!!!! GLORIOUS FOOOODDDD!!!!!!


As most people can tell, i'm not exactly a person that's hard to see.... Unless you have been diagnosed with chronic BLINDNESS!!!! (I am as big as life... or shall i say "Gravitation-ally Impaired" ) Why? Because i'm blindly and utterly in love with my "Solar Plexus" of course....

In a nut shell, what this translates to is I LOVE FOOD!!!

So............ I was asked to tag along for a food review the other day (Did anyone say food? :D :D ).... And so i did because le' belly told me to... HAHA...
We went to this quaint, tiny little establishment in Bangsar called "Pretz n' Beanz", situated on high street along with the other bar's, cafe's and eateries. This is one of the more layed back "comfort" food diners.

What do they serve you may ask? Well, the name say's it all.... Pretzels & Beans (Not kidney beans or lentiles) Beans as in Freshly Brewed Aromatic COFFEE Beans....

The ambiance of this place is really soothing and comfy. Not to mention the homely decor, red brick feature wall PLUS ++++++ the additional W.I.P. Trick-Art Wall on the opposite side.
Pssstt..... She's Korean by the way... :)







There's even a pin-up board for those who would like to show some love for the hard work and good food served here!!!







The food here is mouth watering to say the least... YES!!!! they do not serve only Pretzels.........


Enough of me... Lets DROOOLLL together....


























Is this not the Hearty-est, Breakfast of Champion-ish dish EVERRR!!!!







FOR ALL YOU PIZZA LOVERS!





Asta La' Pasta Bebehh.....

Had enough yet? 
NO?

No worries, because these are only a few of the mouth watering delights they have in store for their patrons... I haven't even started on their Deserts yet...

Who could stomach all this food you ask? Well................. ME!!!!

Layered to perfection i tell you!!! Simply Amazing!



Lovely rainbow layered cake with a tinge of orange zest in every bite!


The "Crème de la crème" for most dessert addicts like myself... 

Whats my Vote? HELL YEAHH!!! this is a must try eatery for food critics and enthusiasts alike....


As always, details on the whereabouts of the establishment and what they have on the menu are below:

Find them on: 



No.9 Jalan Telawi 2 Bangsar Baru,
56100 Kuala Lumpur, Malaysia.

Tel : +603-22019026


ENJOYYY......

Jean Gallyot Signing Off...







Contact Form

Name

Email *

Message *

Get Updates